55 34 50 03

adm@fondenclemens.dk

Sikkermail: sikkermail@fondenclemens.dk

CVR nr. 29268991

Ansøgninger sendes til: job@fondenclemens.dk

Beskrivelse af Clemens:

​Afdelingen Clemens ligger i Nedre Vindinge, ca. 4 km nord for Vordingborg.

Afdelingen består af 2 huse, nr. 14 & 16, samt en udslusningslejlighed.

I nr. 16 er der 5 værelser og i nr. 14 er der 3 værelser. Udslusningslejligheden ligger i nr. 16 men har egen indgang. Clemens har 9 pladser og kan modtage unge i alderen 10 til 23 år.

Som oftest flytter man ind i 16, hvor der er 2 voksne til at hjælpe med dagens gøremål. Alle unge har en fast maddag samt en vaske og rengøringsdag. Der er altid mulighed for at få hjælp til de praktiske opgaver af de 2 voksne som er i nr. 16.

I nr. 14 bor de lidt ældre, som skal lære at bo i egen bolig. De har mere ansvar, og der er her en voksen i hverdagen og efter behov i weekenden. De laver f.eks. selv madplaner og klarer indkøb, samt fordeler de praktiske opgaver. Støtten i 14 består primært af guidning.

På Clemens lægger vi stor vægt på en familiær og hjemlig atmosfære med humor og smil, da det er de unges hjem.

Vi lægger ligeledes vægt på medindflydelse og medansvar. Vi holder husmøder, hvor både personale og unge har mulighed for at drøfte alt mellem himmel og jord.

2 gange om året holder vi pædagogisk dag. På den pædagogiske dag deltager alle unge samt alle faste personaler, og der bliver taget et emne op til drøftelse og nogle gange er det dagen, hvor vi sammen kan ændre på regler og rammer.

Vi prioriterer at de unge er medansvarlige for egen udvikling og holder udviklingssamtaler hver 3. mdr., hvor den unge og personalet drøfter, hvad der skal arbejdes med. Det kan f.eks være at styre egen økonomi, at blive bedre til at stå op ved vækkeur, at øve sig i at sige sin mening, osv.

Vi prioriterer forældresamarbejdet meget højt. Vi har faste ringedage til forældre/netværk. Ligeledes kan familien altid ringe til Clemens, hvis der opstår spørgsmål, undringer eller hvis man har brug for en snak.

Vi har 2 årlige familiedage, en i maj/juni og en i november/december, hvor forældre og søskende kommer på besøg. Vi spiser sammen, og til sommerfamiliedagen spiller vi rundbold og til vinterfamiliedagen laver vi juledekorationer og klipper julepynt. Begge dage er en god mulighed for at forældre og personale kan lære hinanden bedre at kende, samt få et indblik i de unges dagligdag.

Hvert år i december tager vi på fælles juleshopping til Fisketorvet, hvor de unge får købt julegaver til deres familier. Denne dag afsluttes med et restaurantbesøg, hvor vi traditionen tro får Buffet.

Alle unge får adventsgaver i december, vi ser julekalender og hygger hver dag op til jul.

Inden de unge tager hjem til familien og holder jul, holder vi fælles juleaften på Clemens, med traditionel julemiddag og dans om træet og selvfølgelig gaver.

Clemens tager på 3 rejser om året med de unge. I uge 7 tager vi på skitur, de sidste år er turen gået til Wagrain i Østrig. I uge 28 og 31 tager vi på sommerture. Den ene uge tager vi til udlandet, hvor vi de sidste år har været i Polen, Tjekkiet & Tyskland. Den anden tur er i Danmark, hvor vi plejer at leje et sommerhus. Vi prøver at komme rundt i Danmark så man får set forskellige steder af vort land, hvis man bor her flere år.

En typisk dag i nr. 16:

De unge vækkes på forskellige tidspunkter, nogle står selv op ved egen hjælp, der serveres morgenmad kl.6-8.30. efter morgenmad tager de unge i skole, enkelte unge hentes af skole/taxa, nogle tager offentlig bus eller cykler.

Efter endt skoledag har vi eftermiddagshygge, hvor vi planlægger dagen, vi opfordrer vores unge til at have fritidsaktiviteter. For tiden går de unge på Clemens til håndbold, fodbold, ridning, jiu jitsu, træningscenter, samt rideterapi, som er beskrevet andetsteds på hjemmesiden. Der er også unge som spiller musik.

Eftermiddagen går ofte med afslapning og snak om skoledag i stuen, eller de unge trækker sig til værelset.

kl. 17 går vi i gang med madlavning og vi spiser kl. 18, efter spisning og oprydning er der tirsdag mulighed for svømmehal, mens vi ellers typisk ser tv og spiller spil om aftenen.

De unge har forskellige sengetider efter alder og søvnbehov, dog senest kl. 22.​