55 34 50 03

adm@fondenclemens.dk

Sikkermail: sikkermail@fondenclemens.dk

CVR nr. 29268991

Ansøgninger sendes til: job@fondenclemens.dk

Butterfly er er professionelt behandlingssted i meget hjemlige omgivelser.

På Butterfly er miljøet oftest roligt, og vi tilstræber at holde det sådan. Her bor nemlig børn og unge, der kan have svære udviklingstraumer – tilknytningsforstyrrelser, og som ofte vender vanskelighederne indad i stedet for udad. Disse børn og unge kan have meget vanskeligt ved at bo steder med børn, der er udadreagerende.

Vi bor på Møn på en stor firlænget gård med en dejlig, gammel have og hestefolde omkring. Et stort landligt køkken og hyggelig dagligstue med plads til mange mennesker.

Hverdagen hos os har en meget hjemlig, og samtidig en professionel og tålmodig atmosfære. Pædagogerne er der for at støtte børnene/de unges udvikling i et miljø, der tager udgangspunkt i så almindelig hverdag som muligt. Der er den helt nødvendig plads til, at man skal have meget støtte og opmuntring for at leve op til hverdagens udfordringer.

Dagen er præget af de helt faste rytmer omkring børnene / de unges dag.

Alle skal afsted i skole- beskæftigelse uden for huset. Vi har udvidet samarbejde med skoler omkring os, fordi vi var tovholdere for ”Styrket Indsats” projektet, der handlede om at etablere det gode samarbejde mellem de alle parter, der kan støtte bedst op om børnene/de unges mulighed for den gode skolegang.

Det har været en meget succesfuld indsats, som vi fortsat høster frugterne af.

Om eftermiddagen tages beboerne i mod igen, der er et eftermiddagsmåltid og planlægning af, hvordan man får sammenhæng i resten af dagens aktiviteter.

Børnene/de unge på Butterfly må gerne have kæledyr, og det er der som regel nogle der har. Så der er små og store dyr på matriklen, de små kæledyr indenfor og heste udenfor.

Beboerne har brug for meget sansestimulering og- integrationstræning og her er det fint at have dyr at omgås. Særligt hestene, som vi hjælper hinanden med at passe, og som vi også rider på, har en helt unik sansestimulerende effekt.

(se under pind ”behandling” øverst på hjemmesiden).

Butterfly ligger i nærheden af Stege, men alligevel så langt fra byen, at børnene/de unge ofte bliver kørt til de aktiviteter, som vi bakker meget op om, at de går til.

I Stege har børnene/ de unge mange muligheder for et godt fritidsliv; herunder skydning, fodbold, håndbold, gymnastik, mm.

Butterfly inviterer ind i mellem de andre huse i Clemens en tur til hygge på Møn og er endnu et gæstfrit sted i fonden Clemens.​